Blog

Valóságos Virtualitás

Valóságos Virtualitás

Ha fontos a véleményed...

... akkor miért titkolnád el? :)

2015. március 05. - Homoki Máté

Mi a „Valóságos Virtualitás”?

1. Ez egy kifejezés, amit az információs társadalom tudományának egyik nagy gondolkodója, Manuel Castells talált ki a tömegmédia fejlődésének legújabb stációjára. Koncepciója szerint a valóság darabkái a mai világban olyan képernyővé állnak össze, melyben a megjelenő események sokkal valóságosabbak, mint maga a valóság. A valóság és a virtualitás összekeveredik.

2. Az X-akták című sci-fi tévéfilmsorozat 7. évadjának 13. része, melyben a nyomozók egy, a virtuális világban történt bűncselekmény elkövetőjét magában a virtuális világban próbálják megtalálni.

3. Egy 2015. márciusában indult online kutatás a digitális médiáról és valóságról. Arról, hogy mit nézünk, mit olvasunk, mit játszunk, kivel, hogyan, mit csinálunk a virtuális világban és azon túl.

Ha érdekel a kutatás, itt minden elérhető: https://www.facebook.com/valosagosvirtualitas

Homoki Máté, szociológus, a kutatás egyik szervezője

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagosvirtualitas.blog.hu/api/trackback/id/tr177244385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása